2015 09 21 Grčka
   Noćas smo se vratili iz Grčke i odmah ćemo nešto o tome napisati.

 PRELIJEPO i NEZABORAVNO , te dvije riječi najbolje opisuju ono što smo doživjeli proteklih 7 dana.

  Nakon putovanja od 19 sati koje nas je malo umorilo stigli smo u Pefkohori na poluotoku Halkidiki. Vrijeme nas nije mazilo, veliki prolom oblaka pratio nas je sve do ulaska u mjesto, a onda je nekim čudom stao, taman da ispraznimo bus i uselimo se u velike i lijepe apartmane, naš dom slijedećih pet dana. Nakon kasnog ručka neki su krenuli na odmor, a neki na druženje.

 Slijedeći dan osvanuo je okupan suncem, a mi kao ozbiljni KUD-ovci nismo išli odmah na kupanac, već smo odradili probu od dobrih sat vremena pripremajući se za nastup. I tako je bilo svaki dan.

  Poslije toga je slijedila uživancija u vidu kupanja, šetnji i svega ostaloga što jedno turističko mjesto nudi.

  Došao je i dan nastupa koji se održavao na malenom trgu u starom dijelu Pefkohorija. Osim nas nastupio je i KUD Pušća, mali plesači iz Grčke, te tamburaški sastav iz Srbije. Izveli smo tri pjesme, te smo izašli na nastup s dvije koreografije Zagorja i pokupili smo, po našem skromnom mišljenju, zasluženi pljesak i ovacije publike. Mnogi okupljeni fotografirali su se uz nas, te smo tim putem podijelili ljepotu naše nošnje diljem svijeta.

  Počastili smo se i izletom do Svete gore na kojoj je smješteno osam prekrasnih manastira tik uz more. Cijelo vrijeme proveli smo na turističkom brodu i uživali u suncu. Nakon povratka u Pefkohori napravili smo i veliki party na kojem smo uz finu klopicu i pjesmu uživali do kasno u noć.

  Ovi putem zahvalili bi se prvo našim prijateljima iz KUD-a Klas koji se nam pomogli i pojačali naše redove da uspješno odradimo ovu turneju, zatim našim starim prijateljima KUD-u Pušća s kojima smo zajednički odradili ovo putovanje, gosp.Branku Mastiloviću, organizatoru festivala,te njegovim pomoćnicima koji su nam pomagali i brinuli da nam, kak se veli, ne pofali ni ptičjeg mlijeka. Za kraj zahvaljujemo i svima koji su nam pomogli financirajući prijevoz, Gradu Zaprešiću i Zajednici KUD-ova Zagrebačke županije.

 2015 09 21 Grčka 1

 ZA HRPU FOTOGRAFIJA KLIKNI OVDJE

Joomla templates by a4joomla