2015 12 11 Rugvica Gastro
     Petak, kasno popodne, a mi na putu u nepoznato. Krenuli smo u Rugvicu na poziv naših prijatelja iz KUD-a Tančec na njihovu manifestaciju "Degustacija i ocjenjivanje hrane i vina". Zašto nepoznato? Zato jer nismo niti plesali niti pjevali (u čemu se inače osjećamo kao ribe u vodi), nego smo nosili naše starine, hranu i vino na ocjenjivanje pred sud profesionalnih kuhara.

  Kad smo stigli dočekao nas je velik i prazan stol koji su cure počele popunjavati našim starinama. U dvorani se napetost mogla osjetiti u zraku. Dvorana se sve više popunjavala i bližio se najvažniji trenutak, ocjenjivanje hrane, vina i uređenosti stolova. Tamburaši su svirali neumorno i podizali atmosferu.

  I počelo je. Službenu, na ocjenjivanje se iznosila ječmena kaša, buhtle s raznim punjenjima, raženi kruh,pita zeljanica i krumpiruša i naravno vino.

  Kuhari su imali pune ruke posla, natjecalo se 13 ekipa sa brdom hrane tako da su "jadni" morali probati preko sto uzoraka finih delicija pripremljenih po starinski.

  Nakon toga uslijedilo je i dodjeljivanje priznanja. E, tu smo se iskazali:    1. mjesto za varivo s ječmenom kašom bake Vere,  1. mjesto za buhtle s nadjevom naše Karmen, 1. mjesto za najbolju hranu ekipno, 3. mjesto ukupno najbolji vino,jelo stol. Bilo kakav daljnji komentar bio bi suvišan.

 Ova manifestacija je bila jedno nezaboravno iskustvo. Odlična atmosfera, zafrkancija, brda jela pripremljenih na stari način, vina, prekrasno uređeni stolovi... Fantastično. Isprobali smo od svega pomalo, a autor ovih redaka još osjeća miris i okus dimljenog pa pečenog šarana i prefine medvjeđe kobasice, a i šunka (pršut) stara pet godina koju je donio naš predsjednik Darko bila je pravo otkriće za sve prisutne.

  I za kraj, željeli bi se zahvaliti svima koji su pomogli na ovom uspješnom gostovanju KUD-a Jablanovec :  podrumarima i vinarima Stjepanu Car, Darku Gašparinčić i Nikoli Car koji su poslali svoja vina na ocjenjivanje, Milanu Lackoviću koji nam je ispekao kruh, Karmen za njezine pobjedničke buhtle, baki Veri za najbolju ječmenu kašu, Slavi,Snješki i Renati za prefine gibanice i za kraj našoj dragoj Katici,Slavi i Snješkici za starine kojima smo ukrasili naš stol.

  Posebno se zahvaljujemo našim dragim domaćinima i organizatorima KUD-u Tančec na vrhunskoj gastro manifestaciji i na nemjerljivom gostoprimstvu. Kod Vas nam je uvijek lijepo i kada budete imali nešto slično sjetite nas se. HVALA.

Tko nije išao nije niti svjestan koliko se zeznuo!!! 

 2015 12 11 Rugvica Gastro 1
 ZA VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKNI OVDJE
Joomla templates by a4joomla