2016 05 21 Šenkovec kosci kosiju 
   "...subota, rano je jutro. Sunce se tek pojavilo i kroz izmaglicu obasjalo travnik okupan rosom. Tri vrijedne žene uzele su svoje kose i krenule put Šenkovca obraniti čast svojega Jablanovca..."

   Tako bi nekako započela priča koju smo proživjeli u ovu lijepu subotu.

   Udruga Ivana Perkovca iz Šenkovca 6.godinu za redom organizira manifestaciju pod nazivom "Kosci kosiju". Cilj im je očuvanje zavičajne kulturne baštine.

  Druženje je organizirano vrlo zanimljivo. Natječu se ekipe u košnji trave,tri kosca protiv velikog polja. Postoji muška i ženska kategorija. Mi smo se ,na oduševljene organizatora ,prijavili u ženskoj kategoriji i nažalost bili smo jedini tako da su naše kosačice nastupile samo revijalno, ali okupljeno mnoštvo ih je nagradilo velikim pljeskom.

   Našu ekipu činile su Slavica, baka Vera i Karmen. Brzo su krenule u košnju i u tren oka bile gotove. Slavica se predstavila kao vrsna kosačica, ravnopravna s većinom muških sudionika te se premetnula u vođu ekipe.

  Nakon košnje slijedio je nastup. Izveli smo tri pjesme s prigodnom tematikom i poslije toga nastavili druženje uz stari težački gablec žgance z milkum, ocvarkim, sirum, vrhnjem ...

   Na kraju je uslijedila podjela diploma i zahvalnica.

CURE NAJJAČE STE!!!

 2016 05 21 Šenkovec kosci kosiju 1
 ZA VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKNI OVDJE
Joomla templates by a4joomla