2016 09 26 Budva
   Kao da smo jučer došli iz Grčke, a već sjedimo u busu za Budvu. Godina je prošla stvarno brzo, ali to je valjda tako uz dobro društvo, zafrkanciju i zezanciju.

U prelijepoj Budvi predstavili smo našu kulturu, nošnje, pjesme i plesove na međunarodnom festivalu "Pearl of the sea". Na putu do Crne Gore stali smo u Dubrovniku i popili kavicu na Stradunu, obavili fotografiranje i krenuli dalje. Po dolasku u Budvu smjestili smo se u "lijepi" hotel Loza, raspremili se i pravac u istraživanje Budve. Drugi dan čekao nas je prvi nastup. Okupila su se društva iz Litve, Estonije, Grčke, Mađarske, Rumunjske, Bugarske...  Premijerno smo izveli našu novu koreografiju Gradišća i pobrali zasluženo ovacije publike. Slijedeći dan obavili smo krstarenje, kupanje na Hawaima, a navečer imali drugi nastup na gusarskom brodu. Izveli smo koreografiju Zagorja i družili se s ostalim učesnicima festivala.

Posjetili smo i Kotor, a i malo mjesto Muo gdje nas je ugostio Don Robert Tonsati. Prisustvovali smo misi, a nakon toga ispred župne crkve otpjevali nekoliko pjesama s prijateljima iz KUD-a Pušća.

  Na povratku smo stali u Metkoviću i uputili se na jedan uzbudljivi fotosafari starim neretvanskim lađama. U dubini močvare ručali smo u restoranu Neretvanska kuća, a nakon toga pobrali obližnju plantažu mandarina.

 Vratili smo se u naš Jablanovec u kasnim noćnim satima prepuni dojmova s još jedne lijepe turneje.

 2016 09 26 Budva 1
 ZA VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKNI OVDJE
Joomla templates by a4joomla