2018 09 13 Grčka Paralia
     Napokon smo dočekali i ovogodišnje putovanje. Cilj nam je Grčka, mjesto Paralia i festival "Music,dance and sea"

   Nakon dugog, ali tradicionalno zabavnog puta stigli smo u Olimpic beach, mjesto pored Paralie i odmah se, nakon smještaja u apartmane, zaputili na veliku pješčanu plažu dugu 6 km. Kupanac, picigin, sunčanje i tako do mraka..

  Uslijedili su dani jutarnjih proba, istraživanja mjesta i isprobavanja hrane u mnoštvu malih restorančića i tako sve do petka i prvog nastupa.

  Ujutro smo odradili probu, pa slobodno vrijeme , a popodne pripreme za  nastup. Nakon oblačenja u nošnje, u velikoj povorci krenuli smo u šetnju gradom. Društvo su nam radile skupine iz Bugarske, Rumunjske, Estonije, Poljske...Po dolasku na središnji trg Olimpic beacha  show je mogao početi. Prvu večer izveli smo koreografiju Gradišća i nekoliko pjesama. Jedini smo imali muzikaše i pjesmu uživo, a ne s CD-a. Publika je to nagradila najvećim pljeskom i zbog toga nam je bilo osobito drago.

Drugi dan sve slično, Nastup u centru Paralie, još više ljudi, ali koreografija Zagorja. Slična priče kao i dan ranije. Jedini s muzikom i pjesmom u živo i opet gromoglasan pljesak. Otplesali smo i otpjevali maestralno i zaputili se na zasluženi odmor.

  Slijedeći dan nam je rano počeo. Već u 6:30 bili smo u autobusu za Meteore, manastire iz 14 st.smještene na vrhovima stijena. Neslužbenu su proglašeni 8.svjetskim čudom i jedva smo to čekali vidjeti. Stigavši u podnožje Meteora posjetili smo radionicu za izradu ikona, ali ono što nas je čekalo nakon toga ne može se opisati riječima. Zbog toga postoje fotografije na kojima se sve vidi, a ,vjerujte, uživo je stvarno neopisivo.

 Slijedeći dan smo krenuli prema Jablanovcu, ponovno puni dojmova i jedva čekamo slijedeću godinu i novi festival.

  Oni koji ovo gledaju i misle si kak je ovo fora , da sam barem ja bio... MOŽEŠ IĆI !!!   Dođi na slijedeću probu (srijeda i petak 21:00) vježbaj s nama ,pleši , pjevaj i idemo ...

 

 2018 09 13 Grčka Paralia 1
 ZA VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKNI OVDJE
Joomla templates by a4joomla