2018 12 14 15 Vitez KUD Napredak Božićni koncert 
    Danas nas čeka prava avantura. Krečemo put Viteza u susjednu nam Bosnu i Hercegovinu na Božićni koncert HKD-a "Napredak"

   Zašto avanturu? Nekoliko je razloga; već je u Jablanovcu počeo snijeg, a prognoza nije bila obećavajuća, a i vozač autobusa nam je bio poznat. 

  Uglavnom, krenuli smo u 10 sati iz Jablanovca uvjereni da smo do 17 u Vitezu. Kakvi optimisti...Prvo smo čekali na granici, poslije toga je naš vozač ,kojemu inače ne treba navigacija, u Banja Luci skrenu krivo pa smo se vozili uskom zavojitom cestom uz rijeku Vrbas prilično sporo, a snijeg ja padao da se nije ništa vidjeli. U jednom trenutku smo naletjeli na zastoj i proveli stojeći dobrih sat i pol. O dolasku u 17 h mogli smo samo sanjati. Domaćini su nas nestrpljivo zvali, te su uspjeli malo pomaknuti početak koncerta.koji je bio zakazan u 19 h. Stigavši u Vitez u 20:00 brzo smo se presvukli u nošnje i već u 20:15 uz gromoglasan pljesak ušli u dvoranu. Otpjevali smo sve pjesme koje smo pripremili, ali smo ,na žalost ,otplesali samo koreografiju Zagorja (imali smo u planu i Gradišće). Bilo nam je jako žao što nismo mogli pogledati cijeli program, ali valjda će biti još prilike.

  Zatim su nas domaćini odveli na Božićni sajam na obližnji trg gdje smo se u njihovom šatoru okrijepili uz kuhano vino i kobase. Nakon razgledavanja štandova uputili smo se prema domu gdje smo druženje nastavili do dugo u noć uz prigodnu zakusku, pjesmu i ples.

   Slijedeće jutro, nakon doručka, posjetili smo jedno lijepo etno selo u blizini Viteza u kojem smo se jako lijepo podružili. Pozdravivši se s našim domaćinima zaputili smo se prema Jablanovcu, a naš dragi vozač opet nas je proveo kanjonom Vrbasa iako postoji auto cesta. Valjda nam je tak suđeno. Barem smo vidjeli slapove u Jajcu....

  Ovo je bilo jedno jako lijepo putovanje , a posebno se zahvaljujemo domaćinima HKD-u Napredak iz Viteza na svom gostoprimstvu koje su nam pružili ova dva dana. Imali smo osjećaj da zatražimo ptičjeg mlijeka da bi nam i to ponudili. Posebne zahvale i našem Jablanovčanu Medi Stipanu koji je bio spona između naša dva KUD-a. Hvala još jednom svima i vidimo se 2019. na našem koncertu u Jablanovcu.

 2018 12 14 15 Vitez KUD Napredak Božićni koncer 1t
 ZA VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKNI OVDJE
Joomla templates by a4joomla