2015 05 17 Budimpešta 
  Evo nas opet na putovanju u organizaciji agencije Dutković Travel . Ovaj put odredište nam je bila Mađarska, točnije Budimpešta.

  Na put smo krenule u petak u ranim jutarnjim satima, te smo uz ugodnu vožnju stigli do našeg prvog odredišta, jezera Balaton. Nakon razgledavanja istog, u obližnjoj čardi popili smo kavicu i nakon toga krenuli prema Budimpešti. Nakon dolaska, smjestili smo se u hotelu Platanus, pravom primjeru nekadašnje socijalističke mega-građevine. Stotine soba, preširoki hodnici, sobe tako visoke da se čula jeka... No, nakon osvježenja, uputili smo se u kratku šetnjicu prema centru Budimpešte. Promijenili smo euriće u forinte i krenuli na večeru u mali restorančić na glavnom trgu. Kobasice, rebrica, buncek, gulaš...sve je bilo fino, a i hladna pivica na kraju.

  Na povratku smo bili pravi avanturisti. Spustili smo se u podzemlje Budimpešte i u polumraku ušli u metro, te se odvezli do hotela. Izlet je bio naporan pa smo morali dodatno prezalogajiti da možemo lakše zaspati.

  Slijedeći dan dočekalo nas je sunčano jutro i gle peha, policijske lisice na kotaču od busa. No naša vodičkica Ana brzo je sredila stvar, te smo sa malim zakašnjenjem krenuli u obilazak Budimpešte. Vidjeli smo centar, dvorac, stari grad, plovili po Dunavu... Uostalom,stisnite donji link (ovdje) i vidjet ćete da ona poslovica o slici koja govori više od tisuću riječi ima smisla.

  Nakon odmora u hotelu zaputili smo se na večeru u obližnje mjesto Budafok gdje smo vidjeli početke vinskih podruma ,a i najveću bačvu na svijetu zapremine 101 400 L. U restoranu koji je uređen u nekadašnjem vinskom podrumu dočekao nas je šef Sale i živa ciganska muzika, a i nama KUD-ovcima vrlo zanimljiv folklorni program. Nakon fine večere i ne lošeg vina vratili smo se u hotel.

  Slijedeće jutro nastavili smo obilazak Budimpešte, popeli se na Citadelu, te još jednom uživali u panorami Budimpešte. Svratili smo i do jednog malog gradića (neznam kak se zove jer nisam slušao Anu), prepunog starih obrtničkih radnji, muzeja marcipana i iznenađujuće malo Kineskih suvenira.

  I to je bilo to. Opet smo se lijepo proveli, ugodno družili, glumili avanturiste, te se vratili kući prepuni lijepih uspomena.

  A onome tko nije išao s nama moramo reći da se opet zeznuo i neka mu bude krivo.

Ispričavam se na opširnom opisu, ali ponijelo me...

 2015 05 17 Budimpešta 1

 

ZA PUNO FOTOGRAFIJA KLIKNI OVDJE

Joomla templates by a4joomla