2014 02 21 Sarajevo 
  Danas se naš mali KUD Jablanovec uz potporu najhrabrijih članova KUD-a Pušća otisnuo u pravu avanturu. SARAJEVO !!!

  1.dan

   Krenuli smo ranom zorom u petak, pokupili Pušćane i krenuli prema Bosni. Uz smijeh i zezanciju, te nezaobilazna zaustavljanja po putu, stigli smo u Sarajevo u ranim popodnevnim satima. Dočekala nas je vesela ekipa hotela Telal, simpatične Elma i Emina. Nakon smještaja po sobama krenuli smo istraživati čari Sarajeva. Baščaršija, a ono Ferhatović sa svojim poznatim ćevapima. Ne razmišljajuću previše bacili smo se na posao. Mljac! Odmah nam je bilo lakše. Al' vidi vraga, nema pive. Kaj bumo sad? Počeli smo tumarati uličicama, kad kao nekom čarolijom Pivara Sarajevo. Začas smo ušli i odmah nam je bilo lakše. Uz druženje u ugodnom ambijentu saznali smo da postoji i Pivnica Sarajevo, da imaju tamburaše, a ni klopa nije loša. Morali smo u posjet istu večer, a i morali smo dogovoriti zajedničku večeru slijedeći dan. Nakon lagane šetnje stigli smo na odredište, pregledali prostor (koji nam je više nego odgovarao), degustirali pivicu i rezervirali prostor za subotu. Zadovoljni obavljenim krenuli smo prema hotelu, ali pri prolasku kroz Baščaršiju zaustavio nas je neki ugodan miris. Asdž, čudno ime za burekđinicu ali burek vrhunski i to gle čuda ispod peke. Bio bi grijeh da nismo probali. Bilo je i nekog razgovora o pidžama party-ju u hotelu ,ali smo zbog umora odustali.

 2.dan

  Doručak pa pripreme za turistički obilazak Sarajeva. Stigla je Nera, naša vodička, lijepa i srdačna Sarajka. Povela nas je u dvosatni obilazak počevši od jedne od najstarijih Mahala, Baščaršije, Nacionalne knjižnice, Gazi Husrev- begove džamije, mostova Miljacke, mjesta atentata na Franju Ferdinanda, Pravoslavne crkve, Katoličke katedrale, najstarijih mjesta Sarajeva... Nakon ugodnog druženja, puni znanja o Sarajevu rastali smo se s Nerom i sada već pomalo gladni krenuli smo svaki svojim putem isprobati nove okuse. Neki su otišli u Bosanski kuću na čorbu, neki na kebab, a neki ponovno na ćevape, ali ovaj put kod Želje. Pametniji od jučer naručili smo i kajmak, a i još pola somuna. Koji su bolji? Kod Želje ili Ferhatoviće? Teško je presuditi. Naravno, put nas je odveo do obližnje pivnice, isprobali smo tradicionalnu kahvu (koja je stvarno odlična), te se izgubili u uskim uličicama pregledavajući beskrajne nizove mali dućančića. Zatekli smo se i na trgu za vrijeme demonstracija, opalili par fotki i zadržali se u ugodnom razgovoru sa starim Sarajlijom koji nam je iz prve ruke objasnio sve o tijeku demonstracija, te vrlo oštro osudio paljenje vladinih zgrada.

  Navečer smo se skupili ispred hotela i krenuli u noćnu zabavu. Odredište Pivnica Sarajevo. Kiša nas je pratila cijelim putem, ali nam nije niti najmanje pokvarila zabavu. Mokri smo stigli u pivnicu i zabava je mogla početi. Taman smo povečerali kad su stigli tamburaši. Dečki su svirali sve, od sevdaha, slavonskih, ciganskih, dalmatinskih, zabavnih... Neki su i zaplesali, svi su pjevali, pravi dernek.

 U hotel smo se vratili umorni ,ali vrlo zadovoljni provodom.

3.dan

  Doručak, za neke u hotelu, a za neke na Baščaršiji. Opet smo se uputili u Asdž. Tamo je autor ovih redaka doživio nešto...nema riječi da se to opiše. Žena je digla saće (peku) izvadila vrući burek i prelile ga pavlakom (vrhnjem). Spoj vrućeg bureka i hladne pavlake se sjedinio u nešto neviđeno. Burek se topio u ustima, a korica hruskava. FANTASTIČNO.

  Nakon doručka spremili smo stvari, oprostili se s simpatičnom ekipom Telala, te krenuli prema Vrelu Bosne. Prelijepo mjesto. Kilometri stazica, kristalno čista voda, labudovi i patkice. Kada se sve zazeleni pravi raj.
  I na žalost to je bio kraj. Krenuli smo kući, te uz usputna zaustavljanja stigli zdravi i čitavi.

2014 02 21 Sarajevo 1

   

   Što reći za kraj. Nezaboravan izlet. Bosna i Sarajevo je mjesto koji bi svatko trebao posjetiti. Kontrast između starine i novih stvari je nevjerojatan. Ljudi su srdačni i topli. Niti u jednom trenutku nismo naišli na nešto negativno i rado bi se opet vratili u neko drugo godišnje doba.                                  

2014 02 21 Sarajevo 2

  

    Baš nam je bilo lijepo. Pozdravljamo sve one koji su nam se pridružili na našem malom izletu te pozivamo sve da nam se pridruže na budućim izletima koje ćemo organizirati.

ZA VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKNI OVDJE

Joomla templates by a4joomla